Bakonysárkány Község

„A falut hősi események tanújeleként az őseink Sárkánynak hívták…”

TÁJÉKOZTATÁS

2021. máj. 4.

Tisztelt Hölgyem/Uram!

Örömmel szeretnénk tájékoztatni arról, hogy a beoltottak száma Magyarországon meghaladta a 4 milliót. Ez lehetővé teszi, hogy további lépéseket tegyünk az élet újraindítása terén. A szolgáltatások széles köre nyílik meg azok előtt, akiknek van védettségi igazolványuk.

– A teraszok megnyitása után a védetteknek este 11 óráig megnyílik a vendéglátóhelyek belső tere is. A szülők és családtagok a gyermekeket is magukkal vihetik.

– A védettek szállodákba is mehetnek, és a gyermekeket is magukkal vihetik.

– Újra látogathatóak lesznek a szabadidős létesítmények, így például az állatkertek, a vadasparkok, a múzeumok, a színházak, a mozik és a könyvtárak.

– A védettségi igazolvánnyal rendelkezők edzőterembe és uszodába is mehetnek, ezeket a versenyszerűen sportoló 18 év alattiak, valamint a versenyre vagy mérkőzésre készülő 18 év feletti, igazolt sportolók is igénybe vehetik.

– A védettek és a felügyeletük alatt álló kiskorúak este 11 óráig a sportrendezvényeket is látogathatják, itt nem kell maszkot viselniük.

Az új szabályok alapján a kijárási tilalom kezdete este 11 óráról éjfélre módosul. Az üzletekben pedig este 11 óráig lehet majd vásárolni.

Védettségi igazolványt három esetben lehet kiállítani: 1) ha valaki megkapta a védőoltást, 2) igazolt módon átesett a fertőzésen, vagy 3) ha valaki vélhetően átesett a fertőzésen, és ezt egy utólag elvégzett ellenanyag-vizsgálat igazolja.

Ha valaki megkapta az oltást, nem kell külön igényelnie a védettségi igazolványt, a hatóságok megküldik azt. A kártya személyazonosító igazolvány vagy útlevél felmutatásával együtt érvényes.

Amennyiben valaki jogosult a védettségi igazolványra, de bármilyen okból nem kapta meg, akkor ezt a vedettsegiigazolvany@1818.hu e-mail-címen lehet jelezni. Ebben az esetben az ügyfélkapu-regisztrációval rendelkezők a Magyarország.hu honlapon keresztül is igényelhetik az igazolványt. Az igazolvány hiányát a kormányablakokban személyesen is lehet jelezni.

Szeretnénk köszönetet mondani az oltási programban való részvételéért. Az oltások segítenek minket abban, hogy visszakapjuk a megszokott életünket. Azon dolgozunk, hogy ez mielőbb megtörténjen.

Tisztelettel:

Kormányzati Tájékoztatási Központ

Vigyázzunk egymásra! Hiteles helyi tájékoztatások a postaládájába éreznek, de figyelje az MTV híradóját, vagy hívjon bennünket 377-077. Internet kapcsolat esetén olvassa híreinket http://www.bakonysarkany.hu/, https://www.facebook.com/Bakonysarkany/

Tisztelettel      Ősz Ferenc polgármester                                                      Bakonysárkány, 2021. 05. 04.

Share This