Bakonysárkány Község

„A falut hősi események tanújeleként az őseink Sárkánynak hívták…”

A Nyugdíjas klub életéről

2021. szept. 27.

  • 2021. július 14.
    Bő egy évnyi kényszerszünet után –amit a Covid-19 okozott – klubnak élete újraindult. Mindenekelőtt sajnálattal gondolunk három aktív tagunkra, akik ezt nem érhették meg. Máig is fáj a hiányuk. Bakainé Ili aktivitásának köszönhetően rendeztük sorainkat, körültekintő szervezésének eredményeként sümegi várjátékokra mehettünk. A helyi önkormányzat két kisbusza szállított bennünket. A látott meseszerű történetet, fergeteges lovasprodukciókkal fűszerezték az előadók. A műsor után evőeszközök nélküli libacomb vacsora dukált, néha bíz nem kis gondot okozva. Ezután is köszönjük az utazásunk biztosítását. Különleges élményben volt részünk.
  • 2021. július 24.
    A jó előre megtervezett Falunapnak is aktív részesei voltunk. A „Szupernagyik” főzőcsapata a produkciót kitunkolt üsttel zárta. A finom palacsintáink is mind elfogytak.
  • 2021. július 30.
    Szintén alapos szervezést igényelte Hántára tervezett tekebajnokság a klubtagjaink részére. Az útjainkat saját kocsikkal és pénzből oldottuk meg. Az első három helyezett oklevelet és egy-egy üveg bor kapott. (A borokat Bakai Péter ajánlotta fel a klubnak.) Bőséges vacsoránkat elfogyasztva jókedvűen és elégedetten jöttünk haza. I. Veréb Lászlóné, II. Bakai Lászlóné, III.
    Acsainé Janny Gitta.
    Kihasználva az „indián nyár” lehetőségeit, egy röpke beszélgetős, nótázós partit szerveztünk a Bakai tóhoz. Ezúton is köszönjük a lehetőséget Bakai Péternek. Grilleztünk – a gillezéshez az alapanyagot ifj. Bársony Tibortól kaptuk ajándékba -, sütiztünk és jókedvűen beszélgettünk hétköznapjainkról, illetve a csoport terveiről.
    A Csatkai Búcsú megszervezése előtt, elmentünk a legendás kegyhelyre. Ferenc gondnok illő áhítattal ismertették az egykori remetelak eredetét, illetve fejlődését. Természetesen a templomot is bejárhattuk, a csodálatos ajándékozott miseruhák gyűjteményével. Megemlítendő még a „csodaforrás”, melynek vize elsősorban alsó végtagi ízületi betegségekre van gyógyító hatással. A gyönyörű „tengerszem” szerű bükk erdő csendje lelki megnyugvást sugároz. Talán még az idő is megáll néhány percre e csendben. Vettünk három gyertyát a meghalt tagjaink sírjára.
    Hazafelé Kisbéren betértünk egy fagyizóba, ahol az ízek kavalkádjából válogathattunk gombócokat vagy sütiket. Testi-lelki felüdüléssel tétünk vissza szeretett falunkba.
    Molnár István
Share This