Bakonysárkányi Sport Egyesület

Bakonysárkány sportéletében alapvető szerepet kapott a futball, amely évtizedekig nagy népszerűségnek örvendett. A csapat régebben szép eredményeket ért el a 

Kisbéri Járási bajnokságon. A 2000-es évek elején , mint az országban sok helyen átalakult a település sportélete. Megalakult a Bakonysárkányi Vasutas Sport Egyesület Nagy János vezetésével. A labdarúgó csapat a Komárom-Esztergom Megyei nagypályás labdarúgó bajnokságokban szerepelt egészen 2005-ig. 2007-től a kistérségi szervezésű Bakonyalja Kupában szerepeltek a labdarúgóink. Közben sajnos megszűnt az egyesület 2009-ben.
2010-ben alakítottuk meg a Bakonysárkányi Sport Egyesületet, hogy településünk sportszerető tagjai, újra szervezett keretek között, űzhessék kedvenc sportjukat.
A 2011-2012 évben újra az MLSZ kereti között szerepel felnőtt csapatunk, a Megyei III. osztály déli csoportjában. Igazolt játékosaink száma 28 fő, rajtuk kívül sok fiatal játszik környező települések utánpótlás csapatában.
Az egyesület szorosan együttműködik az önkormányzattal és a településen működő egyéb civil szervezetekkel. Sportesemények alkalmával a rendezői teendőket önkéntesek látják el társadalmi munkában. A labdarúgó csapatok játékát nagyszámú lelkes drukker kíséri figyelemmel.


Egyesület elnöke: dr. Ferenczi Gábor
Elnökségi tagok: Kovács Sándor és Molnár László
Cím: Bakonysárkány, Béke út 100.
Levelezési cím: 2861 Bakonysárkány, Orgona utca 20.
E-mail:bakonysarkanyisport@gmail.com