BARÁTSÁG FESZTIVÁL – 2021. június 26.

A kisprojekt regisztrációs száma: SKHU/WETA/1901/4.1/138
A kisprojekt megnevezése: Barátság Fesztivál

Partnerségi megállapodás:

Plakát:

Cikk: http://www.bakonysarkany.hu/wp-admin/post.php?post=1340&action=edit

Új eszközök Bakonysárkánynak pályázati forrásból

Bakonysárkány Község Önkormányzata évente több határon átnyúló nyilvános rendezvényt szervez. Ezek sikeresebb lebonyolítását támogatja a Barátság Fesztivál (SKHU/WETA/1901/4.1/138) elnevezésű pályázat, mely részeként saját eszközök – autentikus jurta, mobil színpad, mobil kemence, kerti grill – megvásárlásával most lehetősége nyílik jelentős összeget megspórolni, valamint szolgáltatásainak minőségén javítani, eseményei látogatottsági számán emelni. Az eszközbeszerzés az INTERREG V-A Szlovákia Magyarország Együttműködési Program Kisprojekt Alapja keretén belül, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Barátság Fesztivállal várja Bakonysárkány az érdeklődőket

Bakonysárkány a Barátság Fesztivál (SKHU/WETA/1901/4.1/138) elnevezésű pályázat részeként június 26-án fesztivállal várja a kikapcsolódásra vágyókat. A Barátság Fesztivál keretein belül hivatásos és amatőr művészek, helyi és a testvértelepülések gyermek- , illetve felnőtt folklór együttesei lépnek majd fel. A rendezvény az INTERREG V-A Szlovákia Magyarország Együttműködési Program Kisprojekt Alapja keretén belül, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Sokan látogattak el a Bakonysárkányi Barátság Fesztiválra

Június 26-án került megrendezésre Bakonysárkányon a Barátság Fesztivál, az azonos című pályázat (SKHU/WETA/1901/4.1/138) részeként. A rendezvényre fiatalok és idősek egyaránt ellátogattak. Szép számban érkeztek a környékbeli településekről, illetve a határ túloldaláról is. A szervezők gondoskodtak a gazdag programkínálatról: a nap folyamán hivatásos és amatőr művészek, helyi és testvértelepülések gyermek-, illetve felnőtt folklór együttese léptek fel. A legkisebbek A Csoki gyáros gyermek műsor fogadta, a felnőtteket pedig Dancs Annamari musical műsora, MC Hawer és a Teknő, továbbá Retro diszkó. A fesztiválon a szlovák partner – Bogya község – és Dabronc község önkormányzatának képviselői is részt vettek. A rendezvény az INTERREG V-A Szlovákia Magyarország Együttműködési Program Kisprojekt Alapja keretén belül, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

Bakonysárkányi sikerek

Nyertes pályázattal büszkélkedhet Bakonysárkány. A Barátság Fesztivál (SKHU/WETA/1901/4.1/138) elnevezésű projekt részeként a község fesztivált szervez hivatásos és amatőr művészek, helyi és külföldi folklór együttesek fellépésével, továbbá eszközöket vásárol: autentikus jurtát, mobil színpadot, mobil kemencét, kerti grillt. Mindezeknek köszönhetően a településnek lehetősége nyílik jelentős összegek megspórolni, valamint szolgáltatásainak minőségén javítani, rendezvényi látogatottsági számán emelni. A pályázat az INTERREG V-A Szlovákia Magyarország Együttműködési Program Kisprojekt Alapja keretén belül, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Határon átnyúló siker

A múltban Szlovákia és Magyarország lakosait és szervezeteit megosztották a határok amelyek a gyakorlatban szerencsére ma már nem léteznek, át a környék lakosainak tudatában továbbra is fennmaradnak. Ezért nagyon fontos , hogy az összes támogatható forrást felhasználjuk a kölcsönös együttműködés megkezdésére és fejlesztésére. Ennek ékes példája Bogya és Bakonysárkány Község Önkormányzatának közös projektje, a Barátság Fesztivál (SKHU/WETA/1901/4.1/138), mely a folklór, a kultúra és a történelem bemutatása révén hozzájárul a turizmus fejlesztéséhez. A pályázat az INTERREG V-A Szlovákia Magyarország Együttműködési Program Kisprojekt Alapja keretén belül, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Határon átnyúló siker

A múltban Szlovákia és Magyarország lakosait és szervezeteit megosztották a határok, amelyek szerencsére ma már ugyan nem léteznek, ám a környék lakosainak tudatában továbbra is fennmaradnak. Ezért nagyon fontos, hogy az összes támogatható forrást felhasználjuk a kölcsönös együttműködés megkezdésére és fejlesztésére. Ennek ékes példája Bogya és Bakonysárkány Község Önkormányzatának közös projektje, a Barátság Fesztivál (SKHU/WETA/1901/4.1/138), mely a folklór, a kultúra és a történelem bemutatása révén hozzájárul a turizmus fejlesztéséhez. Ennek részeként a települések fesztivált szerveznek ,illetve olyan eszközöket vásárolnak, amelyek sikeresebbé költséghatékonyabbá tehetik majd rendezvényeiket: Bakonysárkány autentikus jurtát, mobil színpadot, mobil kemencét és kerti grillt; míg Bogya sátrakat, székeket, asztalokat, sörpadokat és mobil wc-t. A pályázat az INTERREG V-A Szlovákia Magyarország Együttműködési Program Kisprojekt Alapja keretén belül, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Fotók: