Csukás István Óvoda

WeboldalBakonysárkányi Csukás István Óvoda (Facebook csoport)
Iskola címe:2861 Bakonysárkány, Béke út 80.
Iskolaigazgató:Karkuczka Bernadett
Email cím:csukasistvanovi@gmail.com
Telefon, Fax:+36 34 377-263

Óvodánk Komárom-Esztergom megyében Bakonysárkány központjában található. Községünk a Bakony és a Vértes lankái közt fekszik.
1969-ben kezdődött az óvodai nevelés egy vegyes csoporttal, egy átalakított falusi kúria falai között. A falu főutcáján, szinte a falu központjában van az óvoda, melyhez 1976-ban építettek még egy foglalkoztató csoportszobát. 1976-2002-ig kétcsoportos óvodaként működött az intézmény, majd 2003 szeptemberétől két nevelési éven keresztül- a csökkenő gyermeklétszám miatt- egycsoportos (vegyes csoport) óvodaként funkcionált.
A 2005-2006-os nevelési évtől ismét kétcsoportos az óvoda, mivel Aka községből is ide íratták be a gyermekeiket a szülők. A közeli Fejér megyei településről, Felsődobosról is sok szülő választja az óvodánkat.
2010-óta fejújított épület ad otthont az óvodának illetve az általános iskola alsó tagozatának.

Az iskola közelsége megkönnyíti az óvoda-iskola átmenetet a gyermekek számára, a pedagógusok pedig kölcsönös szakmai segítséget nyújtanak egymásnak.

2013. szeptember 1-től Bakonysárkányi Csukás István Óvoda két telephellyel 3 csoportos óvodaként működik.
Két csoport Bakonysárkányban, egy pedig Vérteskethelyen.
Eddigi értékeinket, hitvallásunkat megőrizve, jól bevált nevelési gyakorlatunkat folytatva egy olyan óvodát képzelünk el, amely természetközeli, tevékenységközpontú neveléssel, a szülőkkel együttműködve valósítja meg egyéni arculatát.