EFOP-3.9.2-16-2017-00018 – Humán kapacitások fejlesztése térségi szemléletben – kedvezményezett térségek

Térségi együttműködés a Bakonyaljától a Dunáig

Pályázó neve: Bakonysárkány Községi Önkormányzat

Projekt helyszíne (település): Bakonysárkány

Forrás: ESZA

Projekt összköltség: 500.000.000 Ft

OFA Nonprofit Kft. támogatási összeg: 155.793.401 Ft

Megvalósítás kezdete: 2018.01.01.

Megvalósítás vége: 2021.09.30.

Támogatás mértéke %-ban: 100%

Összesen 500 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert konzorciumvezetőként Kisbér Város Önkormányzata, valamit konzorciumi tagként Ács, Ászár, Bábolna, Bakonysárkány, Ete és Tárkány Önkormányzata, továbbá az OFA Nonprofit Kft. az EFOP-3.9.2- 16 „Humán kapacitások fejlesztése térségi szemléletben” című pályázati alapban.

Az önkormányzatok a két és fél éves projektidőszak alatt azt a célt tűzték ki maguk elé, hogy a humán közszolgáltatások területén jelentkező települési különbségeket felmérjék, azokat csökkentsék, illetve javítsanak a humán közszolgáltatások minőségén is.

Az EFOP-3.9.2-16-2017-00018 azonosítószámú projektnek köszönhetően olyan fejlesztések várhatóak, amelyek hatására a konzorciumi tagok közötti jelenlegi szolgáltatásbeli eltérések a humán közszolgáltatások terén megszűnnek és az érintett településeken dolgozó szakemberek közösen együttműködve alakíthatják ki stratégiájukat a jövőbeni helyi és térségi fejlesztésekhez kapcsolódóan.

A programban a szakemberek fejlesztésén, képzésén kívül kiemelt szerepet kapnak azon gyerekek, akiknek a munkaerő-piaci érvényesülését támogatni szükséges. Az iskolán kívüli táborokon, családi napokon, képzéseken és tanfolyamokon olyan ismeretekre tehetnek szert a tanulók, amelyeket a gyakorlatban hasznosítani tudnak, bővülnek pénzügyi és nyelvi ismereteik, gyárlátogatásokon vehetnek részt, megismerhetik a környék potenciális munkaadóit, ismerkedhetnek a jövő lehetőségeivel.

Az Önkormányzatok a fejlesztés keretében ezen felül kiemelt figyelmet fordítanak az érintett célcsoport bevonására a legkisebbektől az idősebbekig, ezért számos program valósul meg a 2020-as zárásig, amelyekről a települések folyamatos tájékoztatást tesznek közzé.

Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege: 500 millió forint.

További információ:

Bakonysárkány Községi Önkormányzat