Fekete István Általános Iskola

Weboldalhttp://www.sarkanysuli.hu
Facebookhttps://www.facebook.com/sarkanysuli
Iskola címe:2861 Bakonysárkány, Béke út 54.
Iskolaigazgató:Benisné Manner Melinda
Email cím:bege@t-online.hu
Telefon, Fax:+36 34 377-122
Fekete István Általános Iskola

A Bakonysárkányi Fekete István Általános Iskola 2007 szeptemberében alakult azzal a céllal, hogy hatékonyan és gazdaságosan tudja szolgálni Aka, Bakonysárkány és Vérteskethely településeken a lakosság nevelési, oktatási és művelődési igényeit.

Intézményünk a Bakonysárkány-Vérteskethely ÁMK jogutódja. A kistérségben elsőként hoztunk létre olyan oktatási társulást, amely tagiskolával és tagóvodával is rendelkezik. Óvodai intézményegységeink Bakonysárkányban és Vérteskethelyen vannak, iskola Bakonysárkányban. Szülői igények alapján német nemzetiségi oktatást végzünk nyelvoktató kisebbségi formában. Az utóbbi években szép számmal választanak bennünket a felsődobosi szülők is. Mára mondhatjuk, hogy négy község oktatását, művelődését szolgálja az intézmény.
Mindez mikro-központi szereppel ruház fel bennünket. A kistérségben egyedüli intézményként látunk el nemzetiségi-oktatási feladatokat.

Megújult nyelvi programunknak (tanodaközpont), jó szakmai munkánknak és versenyeredményeinknek köszönhetően – a kistérséget általánosan is jellemző csökkenő gyermeklétszám ellenére – iskolánkban nőtt a gyermeklétszám.

Az utóbbi években folyamatosan megújuló épületben, komfortosabb környezetben várjuk diákjainkat. Az új mosdók, a tágas aula a mai kor követelményeinek megfelelőek.

Különleges kínálatunk a „Kétkultúrájú alkotópadlás” fafaragó, fazekas műhellyel és tankonyhával. A közelmúltban új informatika termet építettünk. Alsó tagozatos épületünket teljesen felújítottuk, bővítettük és korszerűsítettük. Gyermekbarát, esztétikus környezetbe várjuk a legkisebbeket is. Megújult tornatermünkben a sportoláson kívül kulturális programoknak is helyet biztosítunk. A modern oktatási eszközöket, segédanyagokat folyamatosan bővítjük. Jelenleg is több interaktív táblánk van, minden hatodik diákra jut egy számítógép. Folyamatos és sikeres pályázási gyakorlatunknak köszönhetően az informatikai eszközök rendszeresen bővülnek. 2010 októberében készült el multimédiás pedagógiai műhelyünk „Talentum terem” elnevezéssel. Asztali számítógéppel laptopokkal digitális fényképezőgéppel és kamerával, színes nyomtatóval és mobil interaktív táblával várjuk a multimédiával foglalkozni vágyó tehetséges fiatalokat.

A diákokat szerteágazó programokkal várjuk a kötelező tanórákon kívül is. A napközis és tanulószobás foglalkozásokon túl tantárgyakhoz kapcsolódó szakkörök, informatika, kézműves, környezetvédelmi, zenei foglalkozások, néptánc és sportkör várja a gyerekeket.

Kihelyezett zeneiskolai tagozaton furulyázni, trombitálni, zongorázni, gitározni és dobolni lehet. Szülői igények szerint szervezünk úszótanfolyamokat, a német önkormányzat támogatásával német nyelvi tábort, esetenként sítábort, vagy erdei iskolát.