Községi Könyvtár

Kedves Látogató!

A 39/2013. (V. 31.) a Könyvtárellátási Szolgáltató Rendszer (KSZR) működéséről szóló EMMI rendelet értelmében a József Attila Megyei és Városi Könyvtár, valamint a település önkormányzata között létrejött megállapodás alapján, a József Attila Megyei és Városi Könyvtár gondoskodik a település lakosságának könyvtári szolgáltatásokkal történő ellátásáról a KSZR keretein belül. Ennek megvalósítására településenkénti lakosságarányú állami kiegészítő támogatás áll a Megyei Könyvtár rendelkezésére, melyből a települési könyvtár igényei szerint dokumentumokat, tárgyi –és dolgi eszközöket, valamint minimum évi négy, a könyvtárat és az olvasást népszerűsítő rendezvényt finanszíroz.
A József Attila Megyei és Városi Könyvtár Megyei Ellátási és Módszertani Osztályának feladata a fenti és egyéb járulékos, illetve kiegészítő szolgáltatások koordinációja.

További információ a rendszer működéséről a megyei KSZR honlapon: http://kem-kszr.hu/

Elérhetőség:

E-mail: bsarkanykonyvtar@gmail.com

Cím: 2861 Bakonysárkány, Béke út 96.

Telefon: +36 30 196 5729

Nyitvatartás:
Az aktuális nyitvatartást mindig a könyvtár bejárati ajtaján találhatják meg.

Kedves Olvasó! Szeretettel köszönti a könyvtáros

A Könyvtár térítésmentesen áll az olvasók rendelkezésére. Könyvállománya mintegy 6000 kötet. A kölcsönzés mellett ingyenes internetezési lehetőséget is biztosít. Az általános iskolával és óvodával a jó kapcsolat keretében könyvtárismereti órákat tartunk a tanterveknek megfelelően. A nagyterem alkalmas egy- egy osztály befogadására, lehetőséget biztosítva a helyben olvasásra, vetélkedők, mesedélutánok, de akár sakk foglalkozások tartására is. Az adott lehetőségek szerint minden segítséget megadunk az idősebb korosztálynak, a nyugdíjas klubnak is.
1982-ben csatlakoztunk a Kisbér és környékére kiterjedő Központi Könyvtárellátó Rendszerhez, majd 2006 óta tagja vagyunk a kistérségi mozgókönyvtári ellátásnak. Az új rendszer normatívája a könyvek és a szükséges eszközök beszerzése mellett lehetővé teszi a Könyvtár külső és belső terének megújítását is. 2011-től kerül bevezetésre a Texlib rendszer alkalmazásával a számítógépes kölcsönzés.

Könyvtári szolgáltatások: kölcsönzés, helyben olvasás, tájékoztatás, számítógép és internet használat, fénymásolás

A Könyvtár gyűjtőköre:

  • Mese- és verses könyvek
  • Ajánlott és kötelező irodalom 1 – 12. osztályosok számára
  • Ifjúsági irodalom
  • Szépirodalom
  • Szakkönyvek
  • Lexikonok és szótárak

Amennyiben könyvtárunkban valamely igényelt dokumentum nem található, úgy beszerezhető a Kistérség könyvtáraiban, vagy igénybe veheti az Országos Dokumentum- ellátási Rendszer / ODR/ szolgáltatásait!

Igény szerint mesefelolvasó délutánt szívesen tartok. Bárki, aki szeretné, hogy gyermeke egy kicsit kikapcsolódjon, hozza be és kellemesen eltöltünk egy kis időt, akár itt is lehet hagyni, és egy megbeszélt időben visszajönni a gyermekért, természetesen itt az óvodás korú gyermekekre gondolok.
Természetesen a nagyoknak is segítek, amiben tudok. Kérem, bizalommal forduljanak hozzám!