Bakonysárkány Község

„A falut hősi események tanújeleként az őseink Sárkánynak hívták…”

Szájmaszkot adunk minden Bakonysárkányi lakónak!

2020. márc. 23.

A járvány elleni védekezés újabb szakaszához közeledve Bakonysárkány Községi Önkormányzat a lakossági védekezéshez többször használatos, mosható szájmaszkokat ad ingyenesen minden Bakonysárkányinak.

A maszkok gyártását 2020. március 11-én kezdtük meg, helyben készülnek, anyaguk pamut és szintetikus anyagú légszűrő betét.

Tisztításuk: 60-fokon moshatóak együtt a szűrőbetéttel, vagy –külön. Mosás után a maszkot szűrő betét nélkül kell vasalni legalább 60 C fokon, ezt követően a szűrőbetétet vissza kell helyezni és a szájmaszk újra használható.

Kérjük Önöket, hogy az ingatlanukról kilépve, Önökhöz érkező vendégek fogadásakor a szájmaszkot minden esetben használják, a maszk használatával Önmaguk és vendégeik, lakótársaik egészségét is védik! Természetesen a már korábban hirdetett védekezési módokat pl. alapos kézmosás szappannal, továbbra is használják.

A maszkok eljuttatását a lakóknak 2020.március 23-án kezdjük, elsőként a nyugdíjasainknak kerül kiszállításra!

Kérjük az önkormányzatnak +3634 377-077 telefonszámon, vagy bakonysarkany@t-online.hu E-mailen jelezzék a közös háztartásban tartózkodók számát. Mindenkinek adunk ingyenesen szájmaszkot, Önnek nem kell emiatt elhagynia ingatlanát, a kiszállításokat már a héten megkezdjük!

Tájékoztatom Önöket, hogy tudomásunk szerint koronavírussal fertőzött személy nincs a településünkön, a hivatalból elrendelt, vagy önkéntes házi karantént az érintett családok betartják.

Javasoljuk, hogy maradjanak otthon, ingatlanukat csak a legszükségesebb esetekben hagyják el, településünkön a háziorvosunk elérhető +3634 377 206 telefonszámon, munkanapokon, a közszolgáltatások a meghirdetett módon működnek Önkormányzati Hivatal +36 34 377 077 telefonszámon, munkanapokon. A lakossági ellátás zavartalanul folyik, Bakony Vegyesbolt, Rakó László, rendelés leadás 8-15 óra között a +36 34 377-166-os telefonszámon. Kata vegyeskereskedése, Petrománné Veres Katalin, rendelés leadás 8-15 óra között a +36 20 583-8820-as telefonszámon.

Vigyázzunk egymásra! Hiteles helyi tájékoztatások a postaládájába éreznek, de figyelje az MTV híradóját, vagy hívjon bennünket +36 34 377-077.

Internet kapcsolat esetén olvassa híreinket http://www.bakonysarkany.hu/https://www.facebook.com/Bakonysarkany/

Tisztelettel Ősz Ferenc sk. polgármester Bakonysárkány, 2020. 03. 23.

Share This