Bakonysárkány Község

„A falut hősi események tanújeleként az őseink Sárkánynak hívták…”

MEGNYITOTTA KAPUIT AZ ÓVODA

2020. jún. 2.

               Május 25-től ismét megnyitotta kapuit óvodánk. Előzetesen felmért szülői igények alapján 13 kisgyermekkel indítottuk meg a hetet.
               Mivel a járványveszély még nem múlt el csak az utasításokat, szabályokat követve folytathatjuk a munkát az intézményben.


               Az óvodák és bölcsődék újra nyitásáról, valamint a nyári táborok megszervezéséről szóló 215/2020. (V. 20.) Korm. rendelet alapján az alábbi szabályokat kell betartanunk:
-A jelenlegi új koronavírus járvány cseppfertőzéssel, direkt módon terjed, azaz a vírus terjedése szempontjából a legnagyobb veszélyt a megbetegedett köhögő, tüsszögő ember jelenti. Ezért az elsődleges és legfontosabb megelőző intézkedés, hogy az intézményekbe kizárólag egészséges, tüneteket nem mutató, gyermek és dolgozó mehet.
Kiemelt figyelmet kell fordítani a gyermekek és a dolgozók személyi higiénéjének betartatására, melynek központi eleme a gyakori, alapos szappanos kézmosás, kézfertőtlenítés. Kerülni szükséges továbbá a felesleges közvetlen testkontaktust, valamint a saját arc, szem, száj érintését is.
-A köhögéssel, tüsszentéssel a különböző felületekre került vírus inaktiválása érdekében fokozottan ügyelni kell az intézmény területének tisztaságára, a napi fertőtlenítő takarítás elvégzésére. A fertőtlenítő takarítás során kiemelt figyelmet kell fordítani arra, hogy a kézzel gyakran érintett felületek (ilyenek pl. az ajtókilincsek, korlátok, villanykapcsolók, mosdók csaptelepei stb.) vírusölő hatású szerrel fertőtlenítésére kerüljenek.
A gyermekek a kézfertőtlenítők használatát felnőtt felügyelete mellett végezzék

  Intézményünkben mindent megteszünk annak érdekében, hogy a fennt említett szabályokat betartsuk és megóvjuk gyermekeink egészségét.

Vigyázzunk egymásra!

Karkuczka Bernadett,  Óvodavezető

Share This