Bakonysárkány Község

„A falut hősi események tanújeleként az őseink Sárkánynak hívták…”

Aktualitások a Bakonysárkányi Római Katolikus Egyházközség életéből

2020. aug. 1.

2020. szeptember 5-én, szombaton 10 órai kezdettel Veres András győri megyéspüspök hálaadó szentmisét mutat be a jubiláló házaspárok részvételével a győri Nagyboldogasszony-székesegyházban. Szeretettel hívják és várják azokat a Győri Egyházmegye területén élő házaspárokat, akik római katolikus templomban történt házasságkötésük kerek évfordulóját ünneplik (5., 10., 15., 20., 25., 30., 35., 40., 45., 50., 55., 60., 65.). A Szentmise után Püspök úr szeretettel várja agapéra a jubiláló házaspárokat a Püspökvár udvarába. Jelentkezni augusztus 2-ig lehet Magyaros László atyánál. (telefonon, e-mailen keresztül is)

A kisbéri templom felújítása alatt keddenként délelőtt lesznek egyeztetések, ezért plébániai hivatali idő szerdán 9:00-11:00 és csütörtökön 14:00-17:00 között van.

Az elmaradt bérmálás ősszel lesz megtartva. Szeptember 12-én, szombaton 15:00-kor Dr. Veres András győri megyéspüspök tart ünnepi Szentmisét Kisbéren, melynek keretében részesíti a bérmálás szentségében az arra készülő fiatalokat és felnőtteket.

A Szentmisén való részvétel kötelezettsége vasárnap és parancsolt ünnepeken csak a betegre nem érvényes.

Templomaink továbbra is nyitva vannak napközben.

Keresztelő, Szentgyónás, házasságkötés, temetés és Szentmise tartható.

Kérjük, hogy a nyári hőség alatt se feledkezzünk meg az illő templomi öltözködésről: templomba nem illik bejönni fedetlen vállal.

Augusztus 20-án, Szent István király Ünnepén, a Bakonysárkányi Római Katolikus Templom búcsú ünnepén 17:00-kor kezdődik az ünnepi Szentmise, melynek celebránsa és szónoka Dr. Barsi Balázs OFM sümegi ferences atya lesz. Szentmise előtt imaóra, rózsafüzér és Szentgyónási lehetőség lesz.

Szeretettel hívunk és várunk mindenkit!

Győri Egyházmegye támogatásából nemrégiben elkészült templomunk villámhárítója. A Várépítő pályázaton 760 000 Ft értékben nyertünk Baumit terméket és 200 000 Ft támogatást a templom külső lábazati vakolásához. A teljes munkához ez nem elég, de reméljük, hogy az idei évben sikerül visszavakolni a falat a szükséges helyeken.

Imáinkkal, szolgálatunkkal és egyéb módon is segítsük a hitéletet községünkben!

A kápolnáról készült fotóval kívánok mindenkinek lelkileg is töltekező nyári időt!

Szeretettel: Magyaros László atya

Share This