Bakonysárkány Község

„A falut hősi események tanújeleként az őseink Sárkánynak hívták…”

BAKONYSÁRKÁNY ELNYERTE A MEGTISZTELŐ POLGÁRŐR KÖZSÉG CÍMET!

2020. aug. 1.

Május első napjaiban az Országos Polgárőr Szövetség megjelentetett egy pályázatot, melyre  azok a települések jelentkezhettek, ahol van működő polgárőr egyesület, amit a helyi önkormányzat támogat, ugyanis a pályázat csak közösen volt beadható. Felkerestem az Önkormányzati Hivatalt, ahol nagyon segítőkészek voltak és rendelkezésemre bocsájtották a szükséges iratokat. Miután elkészítettem a pályázatot – bízva a szerencsében – elküldtem. Erről csak azok tudtak akik közreműködésére szükség volt a beadásához. Nagyon lassan teltek a következő napok, hiszen tűkön ülve vártam az eredményt, hogy siker esetén meglepjem polgárőr táraim a hírrel. 

 Június 15-én érkezett az értesítés, hogy megnyertük a pályázatot! BAKONYSÁRKÁNY ELNYERTE A MEGTISZTELŐ POLGÁRŐR KÖZSÉG CÍMET! A díszoklevél átadására a Regionális Polgárőr Napok keretében került sor július 1-jén Esztergomban, a Királyi Vár udvarában. Az ünnepségen három megye –Komárom-Esztergom, Fejér és Veszprém megye- mintegy 600 polgárőre vett részt. Településünket Horváth Tímea polgárőr és Körmendi József alelnök képviselte. Ők ketten vették át a kitüntető okleveleket dicsérő szavak kíséretében Dr. Túrós Andrástól, az OPSZ elnökétől.  Egyesületünk az oklevélen kívül 100 ezer forint pénzjutalomban is részesült. Társaim nagyon örültek a jó hírnek, amikor beavattam őket a kis magánakcióm eredményébe.                                                                                                    

Mindnyájunk nevében szeretném megköszönni az Önkormányzat segítségét és támogatását. Természetesen köszönet és tisztelet polgárőr társaimnak, akik a szabad idejüket feláldozva minden ellenszolgáltatás nélkül óvják, vigyázzák lakosaink védelmét és biztonságát.   

                                                                                                                           Juhász Edit                                            

Share This