Bakonysárkány Község

„A falut hősi események tanújeleként az őseink Sárkánynak hívták…”

FELHÍVÁS – EBOLTÁS

2020. aug. 25.

Értesítjük a Tisztelt Ebtulajdonosokat, hogy Bakonysárkány községben az ebek 2020. évi összevezetéses veszettség elleni oltására a következő időpontban és helyen kerül sor:

Eboltás: 2020. szeptember 3-én, 7:30 – 8:30 óráig

Pótoltás: Nem kerül meghirdetésre

Az oltás helyszíne: Polgármesteri hivatal

Az ebek oltását 3 és 4 hónapos kor között kell elvégeztetni, azt 6 hónap múlva megismételni, majd ezt követően évente. Azon ebek, melyek az oltást megelőző 14 napban humán (emberi) sérülést okoztak, vagy betegek, nem olthatók, azt később kell elvégeztetni.

Az összevezetéses eboltás díja: 2500 Ft/eb

A díj tartalmazza az oltással, féregtelenítéssel kapcsolatos összes anyagköltséget, munka és adminisztrációs díjat, valamint a beragasztásra kerülő sorszámozott hologramos matrica állategészségügyi igazgatási szolgáltatási díját. A veszettség elleni védekezés részletes szabályairól szóló 164/2008. (XII.20.) FVM rendelet 4.§ (1) bekezdése szerint az eb tulajdonosa minden, három hónaposnál idősebb ebet saját költségén köteles veszettség ellen beoltani. Oltani csak mikrochippel megjelölt állatot lehet. A chipeltetés a helyszínen nem lehetséges.

Mikrochip behelyezés díja: 3500 Ft/eb

A szeptemberi kampányoltás alatt lehet kérni előzetes egyeztetés alapján az oltás háznál történő elvégzését a következő telefonszámon:

Dr. Ármós Sándor: 06 30 261 9293

A háznál történő oltás díja (kampányidőszak alatt): 3500 Ft/eb

Azon eb számára, mely nem rendelkezik oltási könyvvel (fiatal kora, elveszett), a helyszínen kell megvásároni, melynek díja a fenti összegen túl: 1000 Ft.

Kérjük az ebtartókat, hogy saját, valamint embertársaik érdekében a továbbra is kötelező (elmaradása esetén szankcionálható) és fontos oltás végeztesse el.

Dr. Ármós Sándor, állatorvos

Veress Gyula, Bakonysárkány Község Jegyzője

Share This