Bakonysárkány Község

„A falut hősi események tanújeleként az őseink Sárkánynak hívták…”

KÖZMEGHALLGATÁS AZ ÚJ TORNATEREM ÜGYÉBEN

2020. okt. 8.

Szeptember 16-án közmeghallgatásra hívta Ősz Ferenc polgármester a falu lakosait. A közmeghallgatás a Bakonysárkány Községben építendő Tornaterem lehetséges megvalósulási helyszíneiről, az azzal járó előnyökről és hátrányokról szólt.

           Két helyszín merült fel az új tornaterem építésére az A helyszín a Fekete István Általános Iskolával szembeni terület, a B helyszín az Iskola hátsó udvara. A beruházás a Belügyminisztérium Tanuszoda Tornaterem-fejlesztési Programjának köszönhetően jöhet létre. Az Önkormányzatnak a következőket szükséges biztosítani a beruházáshoz: az építési területet, a közműveket, és a helyi építési szabályzat módosítását, mely jelentős költséggel jár az önkormányzatnak. Az A helyszínen való megvalósulást a műemléki környezet, a közterületi besorolás, a településkép jelentős megváltozása is nehezítette volna.  

Az Iskola épületnek nincs elég saját udvara az építkezéshez. A közmeghallgatáson két helyi lakos  felajánlotta az önkormányzatnak az iskola mögötti telkük egy részét. Így végül a képviselők úgy döntöttek, hogy ezeket a területeket megvásárolva, egy új iskolaudvart alakítanak ki, ahol már a tornateremnek is lesz hely , ugyan a terület vásárlás és a telekalakítás tovább növeli az önkormányzat költségeit, de a közérdek mindenek felett áll, továbbá fontos tudni, hogy a tornaterem tervezési költségét és a kivitelezési munkákat a Kormány fogja biztosítani.

Share This