Bakonysárkány Község

„A falut hősi események tanújeleként az őseink Sárkánynak hívták…”

ELSŐÁLDOZÁS TEMPLOMUNKBAN

2020. okt. 12.

Az idei évben a pandémiának köszönhetően az elsőáldozások helyben történtek, így volt ez falunkban is. 7 kisgyermek járult először szentáldozáshoz: Dezső Diána, Dezső Dorina, Horváth Alíz, Tonzel Léna Viski Vanessza, Molnár Benedek és Selmeci Bence.

Samuné Kiss Boglárkának, a hitoktatónak és Magyaros László atyának köszönhetően a gyermekek ügyesen felkészültek erre a napra. A pénteki próba nagy izgalommal telt, Magyaros László atya elmondta a gyerekeknek, hogy hogyan fog zajlani az elsőáldozás és ezen a délután gyóntak életükben először a gyerekek.

A szülők összefogtak, virágot vettek és Pisch Katalin-nak köszönhetően szépen díszített és tiszta templom várta a családokat erre a szép ünnepre.

A vasárnap reggel 8 órakor kezdőd szentmise nagy izgalommal telt.  Felkészülten sorakoztak fel a gyerekek az első padban. A misének nem csak szemlélői, hanem aktív résztvevői is voltak. Horváth Alíz és Selmeci Bence az olvasmányokat olvasta fel, míg Viski Vanessza a könyörgést. A gyerekek megerősítették keresztségi fogadalmukat, majd életükben először magukhoz vehették a szentostyát.

Köszönettel tartozunk mindenkinek, akik résztvevői, segítői, felkészítői voltak ennek a szép ünnepnek.

Share This