Bakonysárkány Község

„A falut hősi események tanújeleként az őseink Sárkánynak hívták…”

A könyvtárban…—2020

2020. dec. 22.

               A Bakonysárkány Községi Könyvtár ez évi tevékenységei jól indultak számtalan ötlettel és klubéleti tevékenységgel, sajnos a járvány miatt ezek jórészei elmaradtak, 1-1 vagy néhány alkalommal lettek megtartva, amit majd az alábbiakban bemutatok.

               Időszakosan 1-1 fő részére későbbiekben teraszkönyvtár keretében hozzáférhetőek voltak a könyveink, melyek 214.907 forint értékben lettek megrendelve a Tatabányai Főkönyvtár támogatásával, ez 102 darab új könyvet és egy hangoskönyvet foglal magába.

  Folyóiratainkat a járványügyi helyzet miatt, hiányosan kaptuk meg:   5 perc angol magazin 12 példány, Buci Maci 6 példány, Bravó (Fiatalok zenei magazinja) 3 példány, Praktika (Kreatív magazin) 11 példány

  Tatabányai Főkönyvtár támogatásával a könyvtárunk új szőnyegeket, ülőpárnákat és babzsákokat kaptunk a látogatóink részére, hogy minél kényelmesebben tudják a szolgáltatásainkat használni.

  A Bakonysárkány Községi Önkormányzat támogatásával társasjátékokat, kártyákat kaptunk a napközis tábor foglalkozásaira, 38.000 forintértékben.

  A Digitális Jólét Program keretében nyomtatást, ügysegédi szolgáltatást, és eszközhasználatot (könyvtármozi!)  igénybe lehetett venni a könyvtárunkban, amire nagy szükség  volt, ezt továbbra is fent fogjuk tartani.

  Az idei év 2020.01.01-12.15 tartó statisztikáit mutatom be.

  Ügysegédi szolgáltatás, vagy álláskeresés: 42 alkalom, nyomtatás: 51 alkalommal

  Könyvtármozi: 02.14-én, 05.05-én, 09.10.-én 3 alkalommal

  Digitális Jólét Program keretében: tablet és eszközhasználat 2020.04.09.tól 2020.06.-i tanévzárásig az összes eszköz kiadva illetve további 117 alkalommal kiadva főleg iskoláskorú gyermekeknek.

  Angol szakkör év elején: 7 alkalom, Német szakkör év eleje: 6 alkalom, Bábszakkör: 6 alkalom

  Nyugdíjasklub: 3 alkalom, Szülői Munkaközösségi gyűlés 1 alkalom, Baba-mama klub 1 alkalom

  Íróklub 3 alkalom, Olvassunk együtt könyvtárprogramon 100 gyerek vett részt 10 felnőtt.

  Amikor látogatható volt a könyvtár, fertőtlenítő kendők, krémek használatát biztosítottuk, fokozott tisztasággal fogadtuk látogatóinkat! A könyveinket visszahozatalkor többhetes „karantén” alá vontuk, nejlon zacskóban voltak 21! napig, a 10 nap helyett, így ezek újra kölcsönzése teljesen biztonságosnak minősíthető. Ebben az évben a rendszeres nyitva tartás ellenére, jelentősen lecsökkent a könyvtárlátogatók száma, például a nyári napközis tábor idején nagy mennyiségben szokott nőni a könyvkölcsönzés, eszközhasználat, de mivel ez elmaradt, sokszor volt, hogy napokig senki nem jött! Ha nem lennének a digitális eszközök, a gyerekeknek a feladatok nyomtatása, egyéb ügysegédi szolgáltatások, eszközhasználatok a könyvtármozira, nem valósulhattak volna meg.

  Végezettül szeretném megköszönni az Olvasóinknak, akik a járványhelyzet ellenére kölcsönöztek és visszahoztak könyveket és kitartottak a könyvtárunk mellett!
  Köszönöm!

  Remélem az újévben több alkalmunk lesz találkozni, és több szolgáltatás tudnak igénybe venni!

Kellemes ünnepeket és sikerekben gazdag újévet kívánunk!                     

 Dávid Tünde könyvtáros

Share This