Bakonysárkány Község

„A falut hősi események tanújeleként az őseink Sárkánynak hívták…”

Bakonysárkányi Sport Egyesület—2020

2020. dec. 22.

A pandémia mindenre kihatott ebben az évben, nem kerülve el a sportvilágot sem. Volt teljes leállás és volt olyan is, amikor teljesen visszaállt a megszokott rend. A futballpályán sem volt ez másként.

Míg tavasszal nem lehetett, nyáron ismét mehettünk meccsre falunkba, majd az ősz beköszöntével ismét változtak a dolgok. Ez az idei év elég hullámzó volt, de hogy mi történt a Bakonysárkányi Sport Egyesületben a 2020-as évben pontosan, arról Balogh Istvánt, a BSE edzőjét kérdeztem.

Mi történt a Bakonysárkányi Sport Egyesületben a 2020-as évben?

  A 2020-as év rendhagyónak mondható a többihez képest több dologban is. Eredményekben, fejlesztésekben és személyi kérdésekben is. Az idei esztendőre rányomta a bélyegét a pandémia is. Az előző szezont, tehát a 2019/20-as idényt végig sem tudtuk játszani, mert a tavaszi fordulók kezdése előtt bejelentették, hogy a bajnokságot beszüntetik. Csalódottak voltunk a történtek miatt, hiszen az egyesület történetének legeredményesebb szezonjának tűnt a tavalyi, de nyilván a fennálló helyzet ellen nem volt mit tenni. Utánpótláscsapataink 1 kivételével mind a dobogón teleltek. Amint engedélyezett lett az edzések tartása, az ajánlásoknak és előírásoknak megfelelően neki láttunk a következő, tehát az idei szezonnak. Előre természetesen nem lehetett tudni, hogy hogyan folytatódnak a bajnokságok, de bíztunk a legjobbakban. Ebben szerencsére néhány szabályozás mellett, de a 2020/21es szezon rendben elindult és viszonylag zökkenőmentesen végig is ment. Az utolsó néhány fordulóra alakult ismét nehezebbre a helyzet, de ez már nem befolyásolta az eredményeket.

Hogyan alakultak a mérkőzések? Milyen eredményeket hoztak a csapatok?

  Nagy várakozás előzte meg ezt a szezont, mert az U19es korosztályunkkal feljutottunk a megye 1-es bajnokságba, ahol magasabb szinten és több kiélezett meccset játszhattunk. A srácoknak sikerült felvenni a ritmust és azonos pontszámmal állunk a 2. helyezett csapattal. A góllövőlistát Merkl Balázs vezeti. Az U16os és az U14es bajnokságban is a dobogó 3. fokán állunk. Az U14ben a góllövőlistát Molnár Csanád vezeti holtversenyben. Az U16ban Lakatos Levente 2. a góllövőlistán. A felnőtt csapatunkkal jelenleg üldözzük az élmezőnyt és a vesztett pontok alapján jó esélyünk van feljebb lépni. Női mezőnyben U15 bajnokságban veszünk részt, valamint kezd összeállnia felnőtt női csapat is ők egyenlőre, alkalmi tornákon tudják kipróbálni magukat. Eredményekben eddig sikerült felülmúlni az előző csonka szezont, illetve teljes szezonokat. Nem szeretnénk hátradőlni, hiszen ahhoz, hogy ez fenntartható legyen, még jobban kell dolgoznunk. 

Van örömteli része is, ha eligazol tőlünk valaki, mégpedig akkor, ha magasabb osztályba tud feljebb lépni. 2020-ban 3 fiatalkorú játékosunknak is sikerült magasabb osztályba igazolnia. Mikola Tamás az NB1-es Videoton csapatához, Bodri Brenda az NB1-es Ferencváros csapatához, míg Kozma Kristóf az NB3-as Komárom csapatához igazolt. A tavalyi évben Szeder Tamás igazolt el tőlünk szintén a Videoton csapatához.

Történt-e bármilyen változás a BSE-ben?

  Személyi változások és előrelépések is történtek 2020-ban. Bővült az edzői stáb is. A legkisebb (U7) korosztállyal a nyártól Koncz Károly foglalkozik. Az U9es korosztály Hartl Ádám, míg az U13/14-es korosztály Manner Dominik irányítása alatt folyik. Az U16, az U19 és a felnőtt csapat Balogh István, míg a hölgy labdarúgóink Baloghné Szalai Szandra irányításával működik. Mindegyik edzőnk az egyesület játékosa és egy régóta elég jól működő szakmai koncepció mentén dolgoznak csapataikkal. Igyekeznek a labdarúgóinkat a korosztályuknak megfelelő képzésben részesíteni, amit eddig az eredmények igazolnak is. Ez egy hosszú folyamat része.

Mit terveztek a 2021-es évre?

  A következő években is szeretnénk ezt a szintet fenntartani. Az utánpótlásunk legfőbb célja, hogy minden szezonban versenyképes fiatalokat neveljünk és adjunk feljebb a következő korosztály számára, ezzel biztosítva a helyi labdarúgás hosszútávú jövőjét. A felnőtt csapatunk középtávú célja, hogy egy osztállyal feljebb lépjünk a saját nevelésű játékosinkra támaszkodva. Az idei szezonban ennek tükrében is nagyon sok fiatal játékosunk lépett pályára a mérkőzések során. A bajnokságban a legfiatalabb átlagéletkorú csapattal rendelkezünk.

Köszönöm az interjút! Áldott, békés, boldog karácsonyi ünnepeket kívánok neked, családodnak és a BSE tagjainak!

Share This