Bakonysárkány Község

„A falut hősi események tanújeleként az őseink Sárkánynak hívták…”

TÁJÉKOZTATÁS A 2021-ES BERUHÁZÁSOKRÓL

2021. jan. 7.

Tisztelt Lakosság!

Bakonysárkány Községi Önkormányzat számára kiemelkedően fontos az Önök véleménye, a településen élő állampolgárok jó közérzete, a településen élő minden korosztályhoz tartozó polgár tisztelete, megbecsülése.

Néhány szóban szeretnénk tájékoztatni Önöket, a településünket érintő beruházásokról, felújításokról.

Bakonysárkány Községben a jelenlegi helyén megtalálható Csukás István Óvoda épülete körüli árok, az óvoda és a bolt által szegélyezett árok és parkoló felújítása 2021. első negyedévében elkezdődik a Belügyminisztérium Vis Maior támogatás és az Önkormányzat önerejéből finanszírozva.

2021-ben a Béke utcai járda 98-148 házszámok közti szakasza is felújításra kerül a Magyar Falu Program támogatás és az Önkormányzat önerejéből finanszírozva.

Bakonysárkány Községben új óvoda épül, melynek a közbeszerzési eljárása kiírásra került 2020. december 21-én.

Az új óvodához kapcsolódóan az új óvoda szomszédságában egy multi funkciós pálya is kialakításra kerül, melyet az óvodába járó gyermekek használhatnak, foci, kézilabda, kosárlabda sportokra.

Kerékpáros pihenő és egy nagy jurta is kiépítésre kerül az új óvoda és a posta közötti területen, melyet nem csak az óvodások használhatnak majd, hanem az egész lakosság.

A Fekete István Általános Iskola területén pedig helyet kap a régóta várt tornaterem az iskolába járó gyermekek örömére.

A fenti beruházásokra Önkormányzatunk sok erőt, saját forrást és energiát fektetett be, de a fáradozások megtérülni látszanak, hiszen a kormányzat támogatását adta a projektek kivitelezéséhez. A teljesség igénye nélkül a két legnagyobb beruházást vegyük szemügyre:

  • az új óvoda kivitelezésére kiírt közbeszerzés határideje 2021. január 13-án jár le, ezután következik a szerződés aláírása, majd az építési terület átadása, tehát az óvoda építése idén 2021-ben elkezdődik.
  • a tornateremhez az önkormányzat a Lakosság véleményének figyelembevételével telkeket vásárolt meg, hogy a tornaterem célközönsége számára a lehető legjobb helyszínt válassza.

A geodéták 2020-ban talajmintákat vettek, a tervek készítésénél tart jelenleg a beruházásért felelős Nemzeti Sportközpontok.

Szeretnénk megköszönni az Önök jó hozzáállását, a támogatását, a türelmét a fenti projektek vonatkozásában. Gyárakat építeni nem tudunk, csodát tenni nem tudunk, jelenleg is tart a veszélyhelyzet az egész országban, sőt a vírus sajnos még tombol világszerte.

Biztos, hogy van és lesz olyan terület, melyet nem fogunk tudni úgy megoldani, hogy az mindenkinek a megelégedésére szolgáljon, de igyekszünk.

Ahogy a fenti beruházásokból megfigyelhető az Önkormányzat sokat tesz a település előmozdításának érdekében, de mindeközben oda kell figyelnünk a már meglévő ingatlanokra is, gondolunk itt a karbantartásra, felújításra.

Az utakat igyekszünk kátyúzni, a zöldfelületet gondozni, az önkormányzat épületét, a faluházat, az orvosi rendelőt karbantartani.

Egy ilyen kiemelkedően fontos ingatlan karbantartása, felújítása a felső-tagozatos általános iskolával szemben lévő aszfaltos kézilabda pálya is.

Mint azt Önök is tapasztalhatták a kézilabda pálya körüli kerítés az évek-évtizedek folyamán megrongálódott, a kerítés dróthálója teljesen tönkrement megsemmisült, a beton oszlopok egy része is tönkrement, mely cserére szorul. Sajnos a településünkön volt már gyermekgázolás, mely a szerencsének köszönhetően nem zárult halállal. A kézilabda pálya kerítés hiánya életveszélyes. Ha egy gyermek kiugrik az útra egy kigurult labdáért, a következmények beláthatatlanok lehetnek.

Bakonysárkány Községi Önkormányzat úgy döntött, hogy a kézilabda pálya kerítését biztonsági okokból felújítja. Az ehhez szükséges véleményt a település főépítészétől kikérte, és a kerítés felújításhoz a jóváhagyást megkapta. Tehát nem új kerítés kerül kiépítésre, hanem a régi kerül felújításra, a korhű és illeszkedő módszerekkel.

A kézilabda pálya be lesz kerítve, és annak lesz egy nyitvatartási ideje. A pálya tehát nem lesz elzárva a lakosság elől. A pályát továbbra is használhatja a település lakossága.

A kerítés felújításához az anyagokat az önkormányzat biztosítja. A felújítási munkákhoz viszont társadalmi munkát ír ki.

A kerítés felújításához a társadalmi munka 2021. január 30-án szombaton kerül megszervezésre, rossz idő esetén egy héttel tolódik a munka. Kérjük Önöket, hogy aki szeretne részt venni a társadalmi munkában gondoskodjon magának megfelelő munkaruházatról, védő kesztyűről.

A munka során mindenki viseljen maszkot, a megfelelő, óvintézkedéseket, higéniai szabályokat tartsa be. A társadalmi munka a 484/2020. (XI. 10.) Korm. rendelet a veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről 4. § (1) bekezdése alapján vizsgálva nem minősül csoportosulásnak vagy gyülekezésnek. De ettől függetlenül arra kérjük Önöket, hogy csak azok a személyek jöjjenek el saját felelősségre a meghirdetett társadalmi munkavégzésre, akik nem veszélyeztetett korúak, vagy nem rendelkeznek alapbetegséggel.

A társadalmi munka szervezése a Kisbéri Rendőrkapitányság számára bejelentésre került, melyet az adott napon ellenőrizhet.

A jelenlegi helyzetben, sajnos nem tudni, hogy mit hoz a holnap. De ettől függetlenül mindenkinek jó egészséget kívánunk! Vigyázzanak magukra, vigyázzunk egymásra!

Tisztelettel:

Bakonysárkány Községi Önkormányzat

Vigyázzunk egymásra! Hiteles helyi tájékoztatások a postaládájába éreznek, de figyelje az MTV híradóját, vagy hívjon bennünket 377-077. Internet kapcsolat esetén olvassa híreinket http://www.bakonysarkany.hu/, https://www.facebook.com/Bakonysarkany/

TiszteletteL:     Ősz Ferenc polgármester                                            Bakonysárkány, 2020. 01. 07.

Share This