Bakonysárkány Község

„A falut hősi események tanújeleként az őseink Sárkánynak hívták…”

Magyar Falu Program a Bakonysárkányi lakosoknak!

2021. ápr. 7.

Számunkra is nyitott a Falusi CSOK 2020.12.28-tól

Tervezhetőek a FALUSI CSOK fejlesztései Bakonysárkányon, hiszen nagy örömünkre 2020. december 28-án a bővítették a kedvezményezett települések listáját.

2019-ben indult Magyar Falu Program részeként került bevezetésre a preferált településeken igénybe vehető falusi családi otthonteremtési kedvezmény – más néven „falusi CSOK” – melynek célja, hogy megállítsa, vagy adott esetben visszafordítsa a magyarországi kistelepülések nagy részében megindult népességfogyást.

A „falusi CSOK” nem az egész ország területén igényelhető otthonteremtési támogatási forma: a használt lakás vásárlásához, bővítéséhez igényelhető családi otthonteremtési kedvezményről szóló 17/2016. (II. 10.) Korm. rendelet [a továbbiakban: 17/2016. (II. 10.) Korm. rendelet] 2. melléklete tartalmazza azon preferált települések listáját, – összesen 2486 preferált települést – ahol igénybe vehető a támogatás.

17/2016. (II. 10.) Korm. rendelet – Nemzeti Jogszabálytár (njt.hu)

(a hatályos rendelet mellékletében „1256.    Komárom-Esztergom megye  Bakonysárkány           Kisbéri járás)

A „falusi CSOK” 2019. július 1-jei bevezetése óta a Kormány folyamatosan figyelemmel kíséri a támogatási konstrukció hatásait, illetve kiterjesztési lehetőségeit. A támogatás bevezetése óta eltelt időre, az érdeklődések magas számára és az elérni kívánt célra tekintettel indokolttá vált a 2020. évi adatok alapján a preferált kistelepülések listájának felülvizsgálata annak érdekében, hogy a lehetőségekhez mérten a legtöbb kistelepülés részesévé válhasson a támogatási rendszernek.

Vigyázzunk egymásra! Hiteles helyi tájékoztatások a postaládájába éreznek, de figyelje az MTV híradóját, vagy hívjon bennünket 377-077. Internet kapcsolat esetén olvassa híreinket http://www.bakonysarkany.hu/, https://www.facebook.com/Bakonysarkany/Tisztelettel      Ősz Ferenc polgármester                                                      Bakonysárkány, 2021. 04.07.

Share This