Bakonysárkány Község

„A falut hősi események tanújeleként az őseink Sárkánynak hívták…”

Polgárőr hírek – Nyár

2021. szept. 28.

Országos Polgárőr Ifjúsági Tábor
Az idén is megrendezésre került Zala megyében, Gyenesdiáson az Országos Polgárőr Ifjúsági Tábor. Ifjaink, Lunk Gábriel és Valki Ákos július 26-31 között élvezhették a tábor vendégszeretetét. Rengeteg élménnyel és az ügyességi játékokban szerzett jutalmakkal gazdagodva tértek haza. Külön
gratuláció Gábrielnek, aki a versenyszámokban elért jutalmaként egy okos telefonnal lett gazdagabb.
Ügyesek voltatok fiúk!

Ifjú polgárőrök
Augusztus 21-én végre megtörténhetett két ifjúnk, Valki Ákos és Ősz Gergő hivatalos eskütétele. A fiúk már tavaly is aktív tagjai voltak egyesületünknek, de a járványhelyzet nem tette lehetővé a vizsgatételüket és eskütételüket. 21-én, szombaton azonban Beck Attila vizsgaoktató pótolta ezt a hiányosságot. Örülünk, hogy közénk tartoztok!

Szolgálat teljesítés a Sárkányi őrület futóversenyen
Augusztus 22-én ismét megrendezésre került a hagyományos Sárkányőrület futóverseny, melynek célállomása az idén településünk volt. Polgárőreink, szokásukhoz hűen most is szolgálatot teljesítettek a verseny ideje alatt. Köszönet mindenki munkájáért !

KEMPSZ Családi—és Közlekedésbiztonsági nap
Augusztus 28-án Csépen került megrendezésre a KEMPSZ Családi – és Közlekedésbiztonsági nap. Polgárőreink közül sokan vettek részt családjukkal a rendezvényen. A borongósnak indult időjárás is kegyes volt hozzánk, így végül kellemes napsütéses időben élvezhettük a szórakoztató programokat. Reméljük jövőre találkozunk.

Szentkúti búcsú
A rendőrség felkérésére polgárőreink szeptember 18—án éjszaka teljesítettek szolgálatot a Szentkúti
búcsúban. Ezzel segítve munkájukat.

Rendkívüli tisztújító közgyűlés
A KEMPSZ szeptember 25-én tartotta rendkívüli tisztújító közgyűlését, melynek végén jutalmak és elismerések átadására került sor. Kecskés Gábor elnök munkája elismeréseként Emlékplakettet vehetett át, Kőfaragó Jani bácsi a Polgárőr Érdemkereszt bronz fokozatát, Juhász Edit az Érdemkereszt arany fokozatát kapta elismerésként. Kaptunk továbbá egyesületünk fennállásának 15.évfordulója alkalmából egy csodálatos dombormű plakettet. Mivel számomra nem tették lehetővé az elismerésem személyes átvételét ezért számomra elhozták azt.
Köszönöm. Juhász Edit

Share This