Bakonysárkány Község

„A falut hősi események tanújeleként az őseink Sárkánynak hívták…”

Ügyeleti alapellátás Komárom-Esztergom vármegyében

2023. ápr. 17.

A Komárom-Esztergom vármegyében 2023. május 1-től változik az ügyeleti alapellátás. Az ügyeleti alapellátást Komárom-Esztergom vármegyében is az Országos Mentőszolgálat működteti. Az egységes, két elemből álló, betegközpontú rendszert (háziorvosi ügyeleti ellátás és sürgősségi ügyelet) az idei év végéig fokozatosan bevezette az ország egész területén biztosítja minden rászoruló számára.

Az egységes ügyeleti telefonszám 2023. május 1-től Komárom-Esztergom vármegyében is:

1830

Háziorvosi ügyelet ellátás

A háziorvosi ügyelet a sürgős – a következő rendelési időig nem halasztható – orvosi tevékenyégek elvégzése céljából szervezett ellátás.

  • hétköznap 16:00 – 22:00 között
  • hétvégén, ünnepnapon 8:00-14:00 között

Esztergom, Kisbér, Komárom, Oroszlány, Tatabánya településeken lesz elérhető.

Sürgősségi ügyelet, vagy mentőellátás

Központi ügyeleti telefonszám: 1830

Az ügyeleti időben hirtelen jelentkező, illetve súlyos egészségügyi problémák esetére nyújt magas szakmai színvonalú és biztonságos megoldás.

  • hétköznap 22:00-8:00 között
  • hétvégén, ünnepnapon 14:00-8:00 között

A beteg a központi telefonszám hívásával: szakszerű tanácsot kap, szükség esetén a tartózkodási helyére sürgősségi ügyeleti autót, vagy életveszély esetén azonnali mentőt küldünk, a vármegye bármely településén is tartózkodjon az ellátásra szoruló. A telefonszám a teljes ügyeleti időszakban, hétköznap 16:00-8:00 között, hétvégén, ünnepnapon egész nap hívható.

Azok számára, akik személyesen keresnék fel az ügyeletet, az alábbi telephelyen erre a hétköznap 2:00-8:00 között, hétvégén és ünnepnapon 14:00-8:00 között is van lehetőség: Esztergom, Kisbér, Tatabánya településeken.

A központi telefonszám a teljes ügyeleti időszakban a gyermekek esetében is: 1830

Az Országos Mentőszolgálat mentésirányítási rendszerével integrált ügyeleti irányítás keretében hatékony és szakszerű telefonos tanácsadás áll rendelkezésre a gyermek és felnőtt ellátásban is.

Share This