Bakonysárkány Község

„A falut hősi események tanújeleként az őseink Sárkánynak hívták…”

ISKOLAI MUNKAREND TANÉV VÉGÉIG

2020. máj. 21.

Idézet Maruzsa Zoltán államtitkár úr nyilatkozatából:
„Tapasztalatok szerint a tantermen kívüli digitális munkarend jól működik, ezért a tanév végéig, június 15-ig érvényben marad, és a tanév hossza sem változik.
Június 2-tól engedélyezzük ugyanakkor az iskolákban a pedagógusok és a tanulók oktatási célú találkozását, kiscsoportos konzultációk, illetve egyéni felkészítés tartását, amennyiben annak célja az elmúlt hónapokban tanultak rendszerezése, megerősítése, az esetlegesen lemaradó tanulók felzárkóztatása.
Ugyancsak június 2-tól megváltoztatjuk az ügyeleti felügyelet rendjét. Már nem csak egyes kijelölt intézményekben, hanem valamennyi iskolában meg kell szervezni az adott intézménybe járó gyermekek felügyeletét.
A gyermekeket, tanulókat külön feltételek és igazolások nélkül fogadni kell.
Ezt a felügyeleti rendet az iskoláktól június 26-ig kérjük megszervezni és fenntartani.
A felügyeletben részt vevők számára június 2. és 15. között elsősorban felzárkóztató, a tanulásokat támogató tevékenységek szervezendőek, június 16. és 26. között már a következő tanévre való felkészítésre kerülhet sor, de intézményi hatáskörben napközis táborok is szervezhetőek az alapvető járványügyi szabályok betartása mellett.
A nyári táborok kapcsán még zajlanak az egyeztetések, ezekről a jövő héten adunk tájékoztatást.

A gyermekfelügyeletben részt vevő gyermekek számára június 26-ig a tanév során alkalmazandó szabályok szerint kell biztosítani az étkezést, és csak június 29-től állunk át a nyári szünetben alkalmazandó rendre.
Tanévzárók, ballagások: a kérésünk az intézmények felé az, hogy ne szervezzenek az év végén szokásos tömeges, a tanuló és a pedagógusok kötelező személyes részvételével járó, hagyományos tanévzáró ünnepséget és ballagást.
De átgondoltan, kevesebb résztvevővel, akár az adott osztályok számára a hagyományostól eltérő, az egyidejű tömeges jelenlétet mellőző módon a ballagás és a tanévzáró megszervezése is lehetséges.
A bizonyítványok kiadását is hasonlóan érdemes megszervezni.
Minden pedagógusnak, minden gyermeknek, minden tanulónak sikeres tanévzárást kívánok!”

Share This