Bakonysárkány Község

„A falut hősi események tanújeleként az őseink Sárkánynak hívták…”

Sikerek és nehézségek éve volt 2022

2022. dec. 20.

Mozgalmas, egyben nehéz év van mögöttünk. Családjainknak, de az önkormányzatnak is hullámvasút volt az idei év. Úgy tűnt, hogy kilábalunk a COVID sokkból, és bizakodóan tekintettünk 2022-re, de már februárban sejteni lehetett, hogy a háború sötét felleget borít Európára. Magyarország, Bakonysárkány és az itt élők is elszenvedik ennek a borzasztó külső veszélynek a csapásait. Az Európai vezetők hibás döntései miatt egyre több olyan kihívással szembesülünk, amelyek a COVID előtti időszak jólétében elképzelhetetlennek tűntek.

Együtt ünnepelhettük, hogy évszázados oktatási beruházásra tettünk pontot az Új Óvoda átadásával és más fejlesztések is elkészültek Bakonysárkányon, mint a temető körbekerítése, új járdaszakasz építése, játszóudvar építése, rekortán pálya az óvodásoknak, szolgálati lakás felújítás és egyéb beruházások.

Az eredményeink ellenére sajnos az év végére fájó döntéseket kellett meghozni a falu képviselőinek, amelyek célja a folyamatos működés biztosítása, oktatási intézményeink megóvása, a gyermekek étkeztetésének-, és a településüzemeltetés biztosítása.

Örömhír az év végére, hogy 2023-ban ismét nagy beruházásba kezdhetünk, 100 000 000,- Ft vissza nem térítendő támogatással újíthatjuk meg a Faluházunkat.

Várjuk bizakodva a 2023-as évet, hiszen szép napok nagy feladatok várnak ránk az elkövetkező évben is!

Az év végén azonban azt kívánom Önöknek, hogy szeretetteljes családi körben pihenjék ki 2022. év fáradalmait, töltődjenek fel és jókedvvel várják 2023-as évet.

Áldott Karácsonyt, Boldog Új évet kívánok Önöknek!

Bakonysárkány Községi Önkormányzat képviselőinek, és a Közös Hivatal dolgozóinak nevében

Tisztelettel Ősz Ferenc polgármester

Share This