Bakonysárkány Község

„A falut hősi események tanújeleként az őseink Sárkánynak hívták…”

TEHETSÉGBARÁT ÖNKORMÁNYZAT DÍJAT NYERT

2023. máj. 30.

A Nemzeti Tehetség Program, egy olyan nemzeti esélyjavító, társadalomépítő stratégiai szintű program, amelynek elfogadásáról és végrehajtásáról az Országgyűlés még 2008-ban döntött ötpárti konszenzussal. A tehetségek felkutatásának és fejlesztésének segítése az egyén, a család, az iskola valamint a közösség összefogásával valósítható meg, a tehetséggondozás tehát társadalmi, össznemzeti ügy. A Nemzeti Tehetség Program stratégiai célkitűzése a tehetséges fiatalok képességeinek kibontakoztatása és társadalmi hasznosulása, ebből kiindulva pedig az átfogó célkitűzések a következők: a tehetséges fiatalok megtalálása; a tehetséges fiatalok folyamatos segítése; a tehetség hasznosulása. A stratégiai célkitűzések 20 éves időkeretben (2008-2028 között), kétéves cselekvési programok végrehajtásával kerülnek megvalósításra.

2010-ben jelentek meg a Nemzeti Tehetség Program első pályázati kiírásai, melyek azóta is a cselekvési programokban meghatározott intézkedések megvalósítást szolgálják. 2018-tól Tehetségbarát Önkormányzat díjat is adományoznak.

Önkormányzatunk a 2023. évi pályázaton a Tehetségbarát Önkormányzat díjra pályázott, amelyet egyedüli kistelepülésként nyert el. A kitüntető díjat 2023. május 16-án, Budapesten vehette át Ősz Ferenc polgármester Valki Miklós alpolgármester és Veres Gyula aljegyző kíséretével.  Az emlékplakettet Dr. Dukai Miklós a Belügyminisztérium önkormányzatokért felelős államtitkára adta át.

Share This